18.04.2024

Yönetmelik Taslağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yazısına atfen (İş Sağlığı ve Güvenliği), Avrupa Birliği'ne uyum kapsamında hazırlanan 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu'nun ve Kanunun uygulama yönetmeliği olan Ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimine Dair Çerçeve Yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlandığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla bu düzenlemeler kapsamında Bakanlıklarının görev alanına giren ürünlerin piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerine dair usul ve esasların yürürlüğe konulan yeni mevzuata uygun hale getirilmesi gereğinden hareketle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmelik taslağı hazırlandığı ifade edilerek taslak hakkında görüşlerin istenildiği ifade edilmektedir.

Bu itibarla, söz konusu yönetmelik taslağına ilişkin önerilerinizin Ek 2'de yer alan forma işlenerek 21.01.2022 tarihine kadar arge@itb.org.tr e-posta adresine gönderilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmelik Taslağı ve Genel Gerekçe

Ek 2 / Görüş Bildirmede Kullanılacak Form