19.04.2024

Türkiye Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye ve Moldova arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini, ticaretin ve yatırımların arttırılması ve iki ülke arası potansiyel işbirliği alanlarının belirlenmesi konularını esas alarak, Moldova'ya yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.

Bahse konu çalışmalar kapsamında, 15 Aralık 2020 tarihinde, TOBB ve Moldova Ticaret ve Sanayi Odası ( CCI RM) tarafından “Türkiye-Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Forumu”nun kurulmasına dair Mutabakat Zaptı imzalanmıştır.

Türkiye, Moldova'daki yabancı yatırımlar arasında birinci sırada yer almaktadır. Türk şirketleri Moldova'da 6bin istihdam yaratmıştır. Türk müteahhitleri yaklaşık 620 milyon ABD Doları değerinde 45 proje tamamlamıştır. Türkiye ve Moldova arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması sayesinde ticaret hacmi 600 milyon civarına ulaşmıştır. Bu rakamın 1 milyar dolara ulaşması beklenmektedir.

Ülkemizden Moldova'ya örme mensucatlar, domates,turunçgiller,hijyenik ürünler,alüminyum,sentetik lif ipliği vb. ihraç edilirken, ülkemiz Moldova'dan ayçiçeği tohumu,sökülecek gemiler,kolza tohumları ve buğday mahlulatları vb. ithal etmektedir.

Türkiye-Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Forumu'na üye olmak için TOBB İkili Odalar web sitesi https://tobb.org.tr/IkiliOdalar/TurkiyeMoldovaTSO/ linkinde yer alan ''Üyelik Başvuru Formu'' nun doldurulması gerekmektedir.

Türkiye-Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Forumu hakkında bilgi notuna ulaşmak için TIKLAYINIZ

Bilgilerinize sunarız.

05.01.2021