20.04.2024

İzmir Ticaret Borsası Üyelerine 20 milyon liralık “Nefes” Kredisi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere başlatılan “Nefes Kredisi” uygulamasına İzmir Ticaret Borsası da omuz veriyor. İzmir Ticaret Borsası olarak bu projeye 2.000.000-TL kaynak sağlamaktayız. Bu tutar ile üyelerimize 20.000.000-TL tutarında kredi limiti sağlanacaktır. Temel kredi kullanım detayları aşağıda yer almakta olup, kredi şartları ile ilgili daha detaylı bilgiyi banka şubelerinden öğrenebilirsiniz.

•Nefes Kredisi projesi T.C. Ziraat Bankası ve Denizbank ile yapılan protokol ile yürütülmektedir. Kredi bu bankalar üzerinden kullanılabilecektir.

• İzmir Ticaret Borsası üyeleri için azami kredi limiti (grup iştirakleri dahil) 150.000-TL’dir.

•Bir üye yalnızca bir kez kredi kullanabilecektir.

•Kredinin vadesi 12 ay olup, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır.

•Kredinin brüt faizi aylık %0,825, yıllık %9,90’dır.

•Anlaşmalı bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250-TL ve Hazine Müsteşarlığı’nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında kredi masrafı olarak herhangi bir masraf komisyon talep edilmeyecektir.

•Başvuru yapmak isteyen üyelerimiz öncelikle Borsamızdan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” İbareli faaliyet belgesi alacaklar ve bu belge ile yukarıda anılan iki bankanın herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat edeceklerdir.

Borsamızdan faaliyet belgesi alınması sonrasındaki tüm kredi başvuru ve kullanım süreci ilgili bankalar tarafından yürütülecektir.

Ülkemize ve üyelerimize hayırlı olmasını dileriz.

Bilgi için;

Tel       : (232) 481 10 13