23.04.2024

Diyarbakır heyetinden İTB’ye ziyaret

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Bal ve berberlerindeki heyet 01 Eylül 2014 Pazartesi günü İzmir Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Başkan Yardımcıları Yalçın Yılmaz, Ercan Korkmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uçak tarafından karşılanan heyete İTB Meclis Salonu’nda İzmir Ticaret Borsası faaliyetlerini tanıtıcı sunum gerçekleştirildi.

Heyete hoşgeldiniz konuşmasını gerçekleştiren Işınsu Kestelli, Diyarbakır’ın Türkiye için stratejik öneme sahip bir il olduğundan bahsederek “Diyarbakır Valimiz Sayın Cahit Kıraç ve tüm misafirlerimizi Borsamızda ağırlamaktan onur duyuyoruz. 123 yıldır gelenekten geleceğe hizmet veren ve tarım alanında her zaman ilkleri gerçekleştirmeyi kendine hedef edinen İzmir Ticaret Borsası olarak hizmet ettiğimiz tarım sektörü adına ilinizle yapılabilecek her türlü proje ve işbirliğine açığız” diye konuştu. Konuşmasının devamında İzmir Ticaret Borsası’nın kuruluşundan günümüze tarihçesi ile proje ve hedefleri hakkında bilgi veren Kestelli, aynı zamanda ELİDAŞ, İZBEP hakkında da bilgi paylaşımında bulundu.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, “Bu yıl İzmir Fuarı’nda yer alan ilimiz Diyarbakır herkesin görmesini arzu ettiğimiz nadide illerimizden biri. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Dileriz ki Fuar vesilesi ile geldiğimiz İzmir ile bağlarımızı daha da güçlendirerek ileride ortak başarılı işlere imza atabiliriz” dedi.

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ise “İlklerin Borsası İzmir Ticaret Borsası ile İzmir’de görevde bulunduğum yıllarda uzun süre ilk ürün törenleri gibi tarım alanında oldukça güzel tören ve etkinliklerde yer aldık.  Çiftçilerimizin daha iyi şartlara ulaşabilmeleri için Borsalar güçlü olmalı. Bu anlamda lisanslı depoculuk faaliyetlerinin oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. İzmir’e geldiğimiz ilk günden bu yana bizlere gösterilen ilgiden oldukça memnunuz. Hepinizi İzmir Fuarı’nda ilimizi daha yakından tanıyabilecekleri stantlarımıza davet ediyoruz. Bugünün Dünya Barış Günü’ne denk gelmesi vesilesiyle, dayanışma ve işbirliğinin öneminin bir kez daha altını çizmek isterim. Diyarbakır son yıllarda ne yazık ki doğal güzelliklerinden çok yaşanan talihsiz olaylarla gündeme gelmesine rağmen yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, mevcut durumundan çok daha iyi yerlere gelmeyi hak eden köklü bir ilimiz. Dileğimiz her ortamda barış ve kardeşlik ortamının hakim olması ve bu ziyaretlerimiz sayesinde çevre illerle güzel işbirliklerinin kurulmasıdır. Sizleri en kısa zamanda Diyarbakır’da misafir etmek istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Diyarbakır heyeti Tarihi Meclis Salonu, Pamuk Korbey’i ve Üzüm Salonu’nu gezdi. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uçak pamuk ve üzüm salon faaliyetleri ve işleyişi hakkında heyetle bilgi paylaşımında bulundu.

Konuşmaların ve sunumların ardından İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli Borsa adına heyete hediye takdiminde bulundu.

02.09.2014