28.03.2024

Işınsu Kestelli İktisadi Kalkınma Vakfı yönetimine girdi

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde Türk özel sektörünün en önemli STK’sı sayılan İktisadi Kalkınma Vakfı’nın (İKV) Yönetim Kurulu’na seçildi.

İKV’nin 51’inci Genel Kurulu, 16 Ocak Perşembe günü İstanbul’da yapıldı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci  Mevlüt Çavuşoğlu ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla yapılan genel kurulda İKV’nin yeni yönetimi belirlendi. Ömer Cihat Vardan’ın Başkan seçildiği genel kurulda İKV Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Ahmet Sayar (TOBB), Atilla Menevşe (TOBB), Baha Telli (İSO), Prof. Dr. Halûk Kabaalioğlu (TOBB), Hikmet Tanrıverdi (TİM), Işınsu Kestelli (TOBB), İlhan Soylu (İTO), İlyas Gençoğlu (İSO), Mehmet Nuri Görenoğlu (TOBB), Mesut Okyay (TOBB), Münir Üstün (İTO), Simone Kaslowski (TÜSİAD), Şükrü Alkan (İTO), Tuğrul Kudatgobilik (TİSK), Yavuz Canevi (TOBB), Zeynep Bodur Okyay (İSO).

Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefinin, temsil ettiği idealler nedeniyle Türkiye için bir kutup yıldızı işlevi gördüğünü söyleyen Işınsu Kestelli, “Cumhuriyet’in ilanından bu yana Türkiye için gelişme yolunda atılan tüm önemli adımların hedefinde bu ideal vardır. AB’ye tam üyelik fikri, aslında Türkiye’nin küresel arenada gelişmiş, güçlü ve müreffeh bir ülke olma idealinin adıdır. Bu nedenle bugün patinaj yapıyor olsa da yakın gelecekte Türkiye-AB ilişkilerinin rayına oturacağını ümit ediyorum. Yeni dönemde İzmir adına bu sürecin bir parçası olmak şahsım ve Borsamız için bir gurur kaynağı” dedi.

19.01.2014