19.04.2024

DEÜ ve TOBB İzmir KGK, Ege'de nitelikli kadın girişimciliğini desteklemek için kolları sıvadı

Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ile Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi arasında 7 Eylül 2013 Cumartesi günü İzmir Ticaret Borsası Meclis Salonu’nda Ortak Proje, Eğitim ve Araştırma Protokolü imzalandı. Protokol imza törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aynur Tartan, Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Arbak katıldı.

İmzalanan protokol ile birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde meslek hayatlarına başlamaya hazırlanan kız öğrencilere Kadın Girişimciler Kurulu ve üniversitenin işbirliği ile girişimcilik konusunda destek olunması sağlanacak.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yapması gereken en büyük reformun, Türk kadınını iş hayatının içine hak ettiği ölçüde sokmak olduğunu söyledi. Bu konuda bir seferberliğe ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Kestelli, şunları söyledi: "Bugün bu salonda, Türkiye’nin yapması gereken en önemli işe dair çok önemli bir mesaj var. Biz ne kadar reform yaparsak yapalım, Türk kadınını iş hayatının içine küresel ölçülerde yerleştirmediğimiz sürece bir ayağı topal gitmeye mahkumuz. Bugün ülkede kadın girişimci oranı yüzde 6. Kadının işgücüne katılma oranı yüzde 30. Eğer kadının işgücüne katılımını ilk etapta yüzde 50’ye, kadın girişimci sayısını uzun vadede 1 milyona çıkartamazsak, küresel arenada sürdürülebilir bir rekabet gücünden söz edemeyiz. Bize göre TOBB öncülüğünde Türk iş dünyasının gelecek vizyonunun en önemli unsurlarından biri kadın odaklı politikalar üretmek olmalı. Sayın Başkan’ın bu konudaki samimi gayretini biliyoruz. Ancak bu konuda bir seferberliğe ihtiyaç olduğu da açık. Biz İzmir Ticaret Borsası olarak bu dönemde İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun koordinatörlüğünü üstlendik. Bu görevi aldığımızda kurula üye kadın girişimci sayısı 50’lerdeydi. Sevgili Aynur Tartan başkanlığındaki kurulun özverili çalışmalarıyla üye sayısını 200’e yükselttik. Eminim ki İzmir’de hedef kota olan 561 de yakalanıp aşılacak. Biz sayın Başkan’dan, TOBB’un kadın girişimciliği konusunda gelecekte atacağı adımların pilot bölgesinin İzmir olması için destek talep ediyoruz."

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aynur Tartan da yaptığı konuşmada “Suyu kaynağında tutacağız. Genç kızlarımız daha öğrenci iken birilerinin yanında çalışmak için değil; kendi işlerinin patronu olmak için yola çıkacaklar” dedi. Kadınların ekonomiye katkılarının oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Aynur Tartan, ekonomiye bereketi kadınların getireceğini, ülkeye umudu da gençlerin getireceğini vurguladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Arbak ise “Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu ile ortak çalışmalara zemin hazırlamak üzere bir işbirliği protokolü imzası için bir araya geldiğimiz için mutluluk duyuyorum. Bu işbirliği protolokolünde yer alan faaliyetler ile, öğrencilerimizi, ve özellikle kız öğrencilerimizi daha üniversite yaşamında iken, iş yaşamı ile tanıştırmayı hedefliyoruz” dedi.

07.09.2013