29.03.2024

Işınsu Kestelli Mersin’de girişimcilerle buluştu

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Mersin TOBB Girişimciler Kurulları Genel Kurul Toplantısı’na konuk oldu. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut koordinatörlüğünü yürüttükleri Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurullarının girişimciliğin özendirilmesi adına projeler yürüttüğünden bahsederek, kısa zamanda oldukça verimli çalışmalar yaptıklarına dikkat çekti.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir ve Mersin’in geleceğin büyük Türkiye’sinde çok önemli bir rol oynayacağına yürekten inandığını belirterek, özellikle kadınların girişim ve iş gücü piyasasında daha yüksek oranda var olmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti. Toplantıya katılan girişimci adaylarına iş yaşamındaki yükseliş süreci ve deneyimlerinden bahseden Işınsu Kestelli, “Araştırmalar, kadın istihdamındaki 5 puanlık artışın yoksulluğu yüzde 15 azalttığını ortaya koyuyor. Gelişmiş ülkelerde kadınların işgücüne katılım oranları yüzde 60 – 80 iken, ülkemizde bu oran yüzde 31 civarında. Dolayısıyla ülke olarak kadınların iş hayatına daha fazla katılımını özendirecek politikalar üretip uluslararası rekabet gücü sağlamalı ve iş gücü piyasasının daha sağlıklı işlemesinin de önünü açmalıyız” diye konuştu.

Mersin TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Ayla Harp, 2013 yılı içerisinde komiteleriyle birlikte gerçekleştirmeyi planladıkları “Asistanım Olur musun?” projesi ile ilgili gerçekleştirdiği konuşmasında yönetici asistanları yetiştirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Üniversiteden yeni mezun kızlarımızı okulun ardından kısa vadede meslek sahibi yapabilmek adına çalışmalar içerisindeyiz. Bu konuyla ilgili olarak, işverenlerin de yönetici asistanı çalıştırma konusunda bilgilendirilecekleri kısa eğitimler düzenleyeceğiz” dedi.

TOBB Mersin Genç İşadamları Kurulu İcra Komitesi Başkanı ve MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya ise Mersin ilinde girişimciliğin teşvik edilmesi adına yeni kurulan firma sahiplerine iş dünyasında tecrübeli kişilerle koordinasyonlu olarak hazırlık eğitimleri düzenleyeceklerini belirtti.

Toplantının sonunda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut Işınsu Kestelli’ye toplantıya katılımından ötürü teşekkürlerini sunarak, “İş dünyasına adım atmaya hazırlanan girişimci adaylarımıza tecrübenizle ve iş yaşamından verdiğiniz örneklerle ışık oldunuz. Katılımınızdan memnuniyet duyduk” dedi.

06.11.2013