25.04.2024

KOSGEB-İTB işbirliğiyle 29 girişimci adayı daha sahne almaya hazır

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı’nca (KOSGEB) ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının giderilmesi, girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün bireyler arasında yaygınlaştırılması amacıyla 21 Ekim – 6 Kasım 2013 tarihleri arasında İzmir Ticaret Borsası’nda düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonucunda sertifika almaya hak kazanan adaylar için 13 Aralık 2013 Cuma günü sertifika töreni düzenlendi. Törene İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ercan Korkmaz ve Yalçın Yılmaz ile KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Oğuz Kılınç, eğitmen Cüneyt Örkmen ve sertifika almaya hak kazanan girişimci adayları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, KOSGEB Kuzey Hizmet Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen üçüncü girişimcilik eğitiminin sertifika töreninde girişimci adaylarıyla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Öncelikle sizleri cesaretiniz nedeniyle tebrik ediyorum. Girişimci olmak, kendi işinin patronu olmak kolay değildir. Zor, meşakkatli ama başarıya ulaşabilirseniz de bir o kadar keyifli bir iştir. Özellikle kadın istihdamını ve kadın girişimci sayısını arttıramadığımız sürece gelişmiş bir ülke olmamız mümkün değil. Erkek egemen bir iş hayatına kadın girişimcilerimiz çok farklı bir bakış açısı getiriyor. Kadın girişimci sayısının artması sadece ekonomik gelişimi değil, sosyal ve kültürel gelişimimizi de destekliyor. Ne mutlu ki eğitim programına katılan ve sertifika almaya hak kazanan 29 girişimci adayımızın 22’si kadın. Umarım bu durum ülkemizin her bölgesine örnek olur ve kadın girişimci sayımız artar. İzmir Ticaret Borsası olarak sizlerin girişimcilik hayatınıza başlarken küçük de olsa katkı koyabilmek bizler için çok keyif verici. Ancak, emin olun ki başarılı olduğunuzu görmek çok daha keyifli olacaktır” dedi.

KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Oğuz Kılınç ise, girişimci adaylarının kendilerine verilen yaklaşık 72 saatlik eğitimin sonunda emeklerinin karşılığını aldıkları bu güzel günde sertifikalarını almalarının ardından hayallerini gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştıklarını ifade etti. Kılınç, “Girişimcilik ülkemizde kalkınmanın sağlanması ve işsizliğin azalmasında oldukça önemli bir faktör. Özellikle kadın girişimciliğine önem veriyoruz. Eğitime katılan girişimci adaylarımızın da çoğu kadınlardan oluşmakta. İzmir Ticaret Borsası’na eğitim süresi boyunca verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz. KOSGEB olarak sizleri finansal anlamda desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Açılış konuşmaları sonrasında sertifika almaya hak kazanan adaylara sertifikaları takdim edildi. Katılımcılar, eğitim sonrasında hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB’e destek başvurusunda bulunabilecekler.

16.12.2013