28.03.2024

TOSYÖV'’ün Girişimcilik Eğitimi sertifika töreni İTB’de yapıldı

TOSYÖV, KOSGEB, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu, İzmir Ticaret Borsası (İTB) işbirliğinde ve Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 30 katılımcı, sertifikalarını İzmir Ticaret Borsası Meclis Salonu’nda yapılan törenle aldı.

Ödül törenine İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, İTB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Pınar Nacak, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü M. Oğuz Kılınç, TOSYÖV Proje Koordinatörü Cüneyt Örkmez ve Garanti Bankası Kemeraltı Şube Müdürü Atilla Timur  katıldı.

Üniversite mezunu ve iş fikrine sahip 30 kişinin katıldığı eğitimlerde girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, pazarlama, üretim, yönetim, finansman, iş planı gibi konularda atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Sertifika töreninde konuşan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, İTB, TOSYÖV ve KOSGEB işbirliğinde ve Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilen eğitimin başarılı bir şekilde tamamlanmasında emeği geçenleri kutladı. Küreselleşme ve dünya ekonomik düzeninin değişmesi ile birlikte rekabet şartlarının da farklılaştığını vurgulayan Korkmaz, “Özellikle de gelişmekte olan ülkelerin rekabet gücünün önemi arttı. Dünyada yaratıcı ekonomi tanımı ön plana çıktı. Yaratıcı ve bilgiye önem veren ekonomilerin yükselişine tanıklık ettik. Bu noktada girişimciliğin ve girişimcilerin önemi de arttı” diye konuştu.

Girişimcinin, hayal ürünü olan bir konsepti gerçeğe dönüştüren birey olduğunu belirten Korkmaz, şunları söyledi:

“Girişimci, toplumsal, ekonomik ve bilimsel gelişmeleri iyi anlar, bu gelişmeleri hedefi doğrultusunda yorumlar ve uyarlar. En önemlisi, girişimci, belirlediği hedef için çalışmaktan vazgeçmeyen kişidir. Eğitime katılan sizler, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş geliştirme merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, istihdamın arttırılması, yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amaçlarıyla yürütülen bu proje ile girişimci olma yolunda ciddi adımlar attınız. Artık fikirlerinizin iş planına ve uygulamaya çevrilmesinin zamanı geldi. Bu eğitim kapsamında iş hayatına atılacak girişimcilerimizin başarılı olmasını içtenlikle diliyor, sonuçta ülkemiz ekonomisinin kazanacağına inanıyorum.”

TOSYÖV Proje Koordinatörü Cüneyt Örkmez de eğitimlerin 9 ilde sürdürüldüğünü belirterek, “Yerel ortaklar çok önemliydi. İzmir’de Garanti Bankası sponsorluğunda ve İzmir Ticaret Borsası’nın salon tahsisiyle çok keyifli bir eğitim süreci yaşadık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir sinerji yaratıldı burada. Katılımcılar gerçekten iş yapmak istediklerini eğitim süresince bana gösterdiler” dedi.

16.08.2012