24.04.2024

Kadın girişimcilere e-ticaret eğitimi

Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonunda ve Turkish Exporter işbirliğinde 28 Şubat 2018 Çarşamba günü İzmir Ticaret Borsası Yeni Meclis Salonu’nda kadın girişimcilere yönelik e-ticaret eğitimi düzenlendi.
Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel, “Bilgiye ulaşmanın en kolay olduğu çağdayız. Tabii ki, doğru ve kaliteli bilgiye ulaşma ve bilgiyi doğru kullanmak en önemlisi. İş dünyasında rekabet koşullarının gittikçe daha güç hale geldiği günümüzde, bilginin önemi giderek artıyor. Bu amaç doğrultusunda iş dünyasında mücadele eden biz kadın girişimciler adına oldukça önemli olan bir eğitim programı için bir aradayız. Artık daha da büyük düşünmek zorundayız, vizyonumuz çok daha geniş olmalı.  Yıllardır kadınlarımızın iş dünyasında daha fazla yer alması için mücadele ediyoruz. Ve bu konuda önemli mesafe kat ettik. Son 10 yılda kadın istihdamındaki artış erkek istihdamındaki artışın 2,5 katından fazla bir gelişme gösterdi. Artık kadın girişimcilerimizin daha da gelişmesine, hatta dünyaya açılmasına odaklanmalıyız” dedi.
Geleceği iyi analiz eden, yeniliklere açık, yaratıcı, cesur ve kararlı girişimcilerin başarıyı yakalamalarının sürpriz olmayacağını belirten Aysel Öztezel, “Kadınlar dünyanın her tarafında, daha inovatif, daha hassas, takım çalışmasına daha yatkın, kaliteye daha düşkünler. Bu nedenle, kadın girişimcilerimizin dünya ölçeğinde iş birliği ve iş geliştirme konusunda başarılı olmaları kaçınılmaz. Ben Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi’nin '2018 yılında kadın ihracatçı seferberliği' başlayacak sözüne çok inanıyorum, artık ihracatçıların yer aldığı fotoğraflarda kadın ihracatçılarımızın en ön sıraları dolduracağını ümit ediyorum” diye konuştu.
Öztezel’in ardından konuşan Turkishexporters Ege Bölgesi Portföy Direktörü Kadir Omay ise “Turkishexporter.net 'daha çok ihracat, daha fazla üretim ve istihdam' düşüncesinden hareket ederek yola çıktı. Onbinlerce küçük ve orta büyüklükteki işletmenin dış pazarda büyümeleri ve yeni pazarlara ulaşmalarında çözüm ortağı oldu. Yurtdışı siyasi, kültürel ve ekonomik tecrübesini Türk ihracatçısı ile paylaştı. Alanında marka olmuş, binlerce büyük firmanın ihracatına katkı sağladı. Üreten ve ürettiğini ihraç etmek isteyen firmaları dünyanın önde gelen şirketleriyle bir araya getirdi. Müşteri odaklı hizmetleri ile Turkishexporter.net, girişimciler için ideal bir platform oluşturuyor” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Murat Canıtez e-ticaretin, e-ihracat ve uluslararası ticaretteki yeri ve fonksiyonları, TurkishExporter E-Ticaret Uzmanı Uğur Ünal ise TurkishExporter konulu sunum gerçekleştirdi. Turkish Exporter Yönetim Kurulu Üyesi Harun Dikici de toplantıda yer aldı.
Sunumların ardından TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, toplantı katılımcıları ve Kurul üyeleri anı fotoğrafında biraraya geldi.

03.03.2018