19.04.2024

Borsa'dan bir ilk daha

İzmir Ticaret Borsası, 170 ülkeden 44 sektörü temsil eden ve 50 milyonun üzerinde kişiye istihdam sağlayan 9 binden fazla şirketin, toplamda ise 12 binin üzerinde kurumun katılımı ile çalışmalarına devam eden; insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında, Birleşmiş Milletler (BM) evrensel ilkelerini temel alan 10 ilkeye dayalı dünyadaki en büyük kurumsal sürdürülebilirlik platformu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UN Global Compact) imzacısı oldu.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, kurum olarak bu platforma kabul edilmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Her koşulda daha iyi bir dünyaya ulaşmak adına küresel bir sürdürülebilir şirketler ve paydaşlar hareketi yaratmayı amaçlayan bu platform sayesinde hizmet kalitemiz daha da güçlenecek. Kurumsal strateji ve faaliyetlerimizi, insan haklarının üstünlüğünü gözeterek her koşulda daha iyiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Kurumsal politikalarımızı da üyelerimizin aldıkları hizmetlerin iyileştirilmesinin yanı sıra, çalışanların haklarının gözetilmesi ve çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesi gibi alanları da kapsayan UN Global Compact ilkeleri ile tamamen uyumlu hale getireceğiz. Bu doğrultuda, ulusal ve uluslararası işbirlikleri aracılığıyla BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri gibi daha geniş kapsamlı toplumsal hedefleri ilerletmeye yönelik stratejik eylemler gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Temel borsacılık hizmetlerinin yanı sıra gerçekleştirmiş olduğu yerel ve ulusal projeler ile diğer borsalar içerisinde önemli ve saygın bir yer edinen İzmir Ticaret Borsası’nın 126 yıldır üstün hizmet anlayışı ile birçok ilke imza attığını belirten Işınsu Kestelli, “Bağlı olduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) de imzacısı olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atan, TOBB çatısı altındaki ilk kurum olmak bizler için onur verici. Bu sorumluluk ve görev bilinciyle hizmet kalitemizi artırmak, çalışanlarımıza ve üyelerimize örnek teşkil etmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” diye konuştu.

İzmir Ticaret Borsası UN Global Compact üyeliği gereğince iletişim ve farkındalık yaratma etkinlikleri ile üyeleri ve paydaşları arasında teşvik edici çalışmalar yürütecek ve platform bünyesindeki bölgesel ve ulusal etkinliklere katılım sağlamaya çalışacaktır. Hâlihazırda yürütülen sosyal sorumluluk projelerine ek olarak UN Global Compact kapsamında yer alan konularda da yeni projeler geliştirmek ve farkındalık çalışmaları yürütmek için çaba gösterecektir. UN Global Compact’e üyeliğinin gereği olarak her iki yılda bir Sorumluluk Bildirimi Raporları hazırlayacaktır.

24.11.2017