29.03.2024

TOBB İzmir KGK Olağan Genel Kurulu, İTB’de gerçekleştirildi

İzmir Ticaret Borsası(İTB) koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Olağan Genel Kurulu İTB Yeni Meclis Salonu’nda yapıldı.

İcra Kurulu’nun 2016 yılı faaliyet raporunun sunulduğu Genel Kurul’da, Mansfield Madencilik Sanayi ve İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield, Alsancak Dostlar Boyoz Fırını Sahibi Berrin Akar Rasuli konuk konuşmacı olarak yer alırken Ege Üniversitesi Business Plan Yarışması Ödül Töreni de gerçekleştirildi.

Toplantıda, 2016 yılı faaliyet raporunu sunan İTB Genel Sekreter Yardımcısı ve TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Doğal Üyesi Dr. Pınar Nacak, “Borsa olarak 2 dönemdir kurulun koordinasyonunu yürütüyoruz. Bu bize keyif veriyor, ayrıca değer katıyor. İcra Kurulumuz bu yoğun faaliyetleri sizlerin desteği ile yürütüyor. Katkı, performans ve destekleriniz için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, kadın girişimciliği ve liderliğini geliştirmek, kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları yaratmak amacıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, “Son dönemlerde, kadının girişimcilik gücünü artırmaya odaklı birçok etkinlik ve faaliyete imza atıldı.  Son 5 yıla bakıldığında, kadın girişimcilerin sayısının % 42 artması da tüm bu çabaların boşa gitmediğini, hedefe yaklaşıldığını  gösteriyor” dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun misyonunun, ülkedeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek olduğunu vurgulayan Öztezel, şunları söyledi:

Bu misyon çerçevesinde bu güne kadar birlikte yürüdük, bu gün Genel Kurulumuz ile birlikte bu yürüyüşümüzü  daha da güçlü ve anlamlı kılmak için bir sinerji yaratmak için buradayız. Bizler, burada el ele vermiş kadın girişimciler, toplumun  itici güçleriyiz. Bir işletme kurmuş, yürütmüş, istihdam yaratmış, sermaye oluşumu sağlamış, sosyal sorumluluklarını yerine  getirmiş, lider, güçlü ve cesur kadınlarız. Elbette, iş güç mücadelesi,  aile hayatımızın getirdiği sorumluluklar ile birlikte etkin paylaşımlar yaratmak çok kolay olmuyor. Kadınlar yaşadıkları toplumun ve ülkenin ekonomik statüsünü değiştirebilecek güce ve azme sahipler. Ne olursa olsun, kadının iş hayatının içindeki varlığını gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için mücadele etmemiz şart. Kadın dayanışmasının kritik önemi büyük. Bizi en iyi biz anlıyoruz. Kadının, kadına desteği, pozitif ayrım yapması inanın  işlerin biraz daha kolay yürümesini sağlayacak.

Toplantıya konuk olarak katılan Mansfield Madencilik Sanayi ve İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield de İzmirli kadın girişimcilerle deneyimlerini paylaştı. Mansfield, “Bulunduğumuz çağı çok iyi anlamamız gerekiyor. Dünya, bilgi, eğlence ve iletişimin bir arada olduğu şeyi tüketiyor. İşlerimize bunların hepsini entegre etmeliyiz. Hayatımız üç ekranın başında geçiyor. Bu üç ekranın birinde bulunmuyorsak ve eğlenceli değilsek acilen değişmemiz gerekiyor. Proaktif, takım çalışmasına uygun ve bilgi teknolojilerine hakim olan altın yakalılar önem kazanıyor. Ya altın yakalı olacağız ya da altın yakalılarla çalışacağız” diye konuştu.

Alsancak Dostlar Boyoz Fırını Sahibi Berrin Akar Rasuli de, fırının öyküsünü anlatarak, “Ben ve ekibim önemli bir kültürel mirası taşıdığımızın farkındayız. Geleneğin özünden vazgeçmeden inovasyonla eski ve yeniyi harmanladık” dedi.

9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Meltem Koday ise, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde, 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenledikleri derslerle 300 öğrenciyi 70’in üzerinde konukla buluşturarak, kadın girişimcilerin deneyimlerini öğrencilere aktardığını ve bu işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı.

17.03.2017