20.04.2024

2016/17 sezonuna ilişkin Ege Bölgesi

Borsamız koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Ege Bölgesi pamuk rekolte tahmin çalışması 2000 yılında bu yana uzaktan algılama tekniğiyle gerçekleştirilmektedir. Borsamız, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri ve Söke Ticaret Borsası ortaklığıyla gerçekleşen rekolte çalışması laboratuvar ve arazi çalışmaları olmak üzere iki bölüm halinde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü tarafından yürütülmektedir.

Rekolte tahmin ekibince 2016/17 sezonuna ilişkin Ege Bölgesi pamuk rekolte tahmininin açıklandığı basın toplantısı 21 Ekim 2016 Cuma günü İzmir Ticaret Borsası Yeni Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda İzmir Ticaret Borsası adına konuşma gerçekleştiren Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bülent Uçak 2016/17 sezonu ilişkin Ege Bölgesi pamuk rekolte tahminini 91.553 hektar alandan 427 bin 243 ton kütlü pamuk, 166.625 ton da mahlıç pamuk üretileceği şeklinde açıkladı.

Ayrıca, toplantıya Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bolca ve Prof. Dr. Yusuf Kurucu da katılarak rekolte tahmin çalışmaları hakkında katılımcılara bilgilendirici sunum gerçekleştirdi.

21.10.2016