24.04.2024

Türkiye, bir beyaz sayfa açma şansı yakalamıştır

İzmir Ticaret Borsası’ndan tüm kesimlere çağrı:

TÜRKİYE, BİR BEYAZ SAYFA AÇMA ŞANSI YAKALAMIŞTIR  BU TARİHİ FIRSAT KAÇIRILMAMALIDIR

Türk milleti, milli iradeyi ve demokrasiyi hedef alan darbe teşebbüsünü dik duruşuyla püskürtmüştür. Meydanlara dökülerek, tankların üzerine çıkarak, bayrağını alıp yollara düşerek ülkesine sahip çıkan milletin verdiği mesajın anlamı ve değeri çok büyüktür.

Ayrışmayı değil birleşmeyi, farklılıklar için kavga etmeyi değil ortak değerler için birlikte mücadele etmeyi amaçlayan bu mesaj, Türkiye’nin yeryüzündeki tüm demokrasi mücadelelerine hediye ettiği evrensel bir manifestodur. Siyasiler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin bu mesajı doğru okuması ve gereğini yerine getirmesi, gelecek nesillere borcumuzdur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilen partilerin ilk kez ortak bir metne imza atması ve Gazi Meclis’in çatısı altında gösterdikleri demokratik tavır hepimizin geleceğe umudunu artırmıştır. Bu tavrın bundan sonra da devam ettirilmesi; bütün sorunlarımızın ortak değerlerimizin bekasını odak alarak elbirliğiyle çözülmesi, ayrıştırıcı değil birleştirici bir dil kullanılması, milletin genel beklentisidir. Türkiye, demokrasi dışı hiçbir gücün boy gösteremeyeceği evrensel bir demokrasiyi hep birlikte yeşertmek zorundadır.

Bu büyük badire karşısında dik duran milletimize, ülke yönetimine, güvenlik güçlerine, sivil toplum örgütlerine, muhalefete, medyaya ve tüm demokrasi güçlerine teşekkür ediyoruz.

Bu hain kalkışma ve terör eylemini elbirliğiyle bertaraf ettiğimiz günü bir milat yaparak yeni bir başarı hikayesi yazmaya başlamamız lazım.

Şu bir gerçek... Türkiye artık kötü alışkanlıkların sürdürülebilir olduğu bir ülke değildir. Demokrasinin tüm aktörlerinin el birliği ile gösterdiği reaksiyon, parlak bir geleceğin habercisidir.

Türkiye ekonomide büyük ve güçlü bir ülkedir. Bu büyük badirede gösterdiğimiz ortak iradeyi koruyabildiğimiz takdirde, hiç kimsenin üzerinde operasyon yapmaya cesaret edemeyeceği azamete kavuşacağımız günler yakındır.

Duygu dünyamızda derin izler bırakan bu elim kalkışmada vatanları için şehit olanlara rahmet, yaralılarımıza acil şifa, milletimize sabır ve metanet diliyoruz.

Ş. Barış KOCAGÖZ                                           Işınsu KESTELLİ

Meclis Başkanı                                                    Yönetim Kurulu Başkanı

18.07.2016