25.04.2024

Girişimci kadınlar tanışma toplantısında bir araya geldi

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Swiss Otel’de düzenlenen tanışma etkinliğinde bir araya geldi. Kurulun İzmir’deki koordinatör kurumu İzmir Ticaret Borsası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin de katıldığı etkinlikte eski ve yeni dönem üyeler birbirleriyle tanışma olanağı buldu.

İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Seza Yorulmaz, davetin açılışında yaptığı konuşmada “Bundan önceki dönemde kurulumuza üye bulabilmek için büyük zorluk çekiyorduk, ancak kadın girişimciler kurulları ile ilgili çalışma, usul ve esaslarında 2011 yılında yapılan değişiklikler ve İTB’nin İzmir’de koordinatör kurum olmasının ardından herkesin ilgi gösterdiği ve üye olmak istediği bir topluluk haline geldik” dedi.

Kurulun geçmişten bugüne büyük gelişim gösterdiğini belirten Yorulmaz, “Bugün burada üretim yapabileceğine inanan, ticaret hayatında başarı göstermek için çalışan bireyler olarak bir araya geldik. Çok şanslıyız ki İTB’nin başkanı da bizler gibi bir kadın. Işınsu hanım bir kadın olarak bizim tüm sorunlarımızı, ihtiyaçlarımızı anlıyor ve bize her konuda yardımcı oluyor. Bu tarz toplantı ve organizasyonların başarıyla gerçekleştirilmesi konusunda kendisinden büyük destek görüyoruz” dedi.

Etkinlikte üyelerle bir araya gelen İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, bu tarz etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğini söyledi. TOBB İzmir İl Kadınlar Kurulu’nun yeni dönemde başarılı işlere imza atacağına inandığını belirten Kestelli, kendilerine her zaman destek olacağını belirtti.

Toplantıda kurulun geleceğe dair çalışmalarında motivasyonun ve grup içi iletişimin güçlendirilmesi adına böyle etkinliklerin daha sık tekrarlanması kararlaştırıldı. Seza Yorulmaz,  etkinliklerinin ve grup içi işlerin koordineli şekilde yürütülebilmesi adına kurdukları ortak mail grubuna ve toplantılara tüm üyelerin katılmasını ve duyuruları takip etmesini rica etti.

Geniş katılımın olduğu toplantıda Yorulmaz, yaz dönemine girilmesi sebebiyle, topluluğun faaliyetlerinin aksamaması adına, her ay düzenli olarak faaliyet toplantılarının düzenlenmesine devam edilmesi gerektiğini belirterek, tüm üyelerin toplantılara eksiksiz katılımını rica etti ve oy birliğiyle her ay toplantı yapılması kararlaştırıldı.

Seza Yorulmaz, etkinliğe katılan tüm üyelere teşekkür ederek, bu tür etkinlikler sayesinde üye sayısı günden güne artan kurulun grup içi güven ve iletişiminin daha da güçleneceğini belirtti.

18.05.2012