24.04.2024

Eskişehir ve İzmirli kadın girişimcilerden işbirliği buluşması

TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hüsniye Tali ve İcra Komite Üyeleri 2 Eylül 2015 Çarşamba günü İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel ile Kurul üyelerini ziyaret etti.

Kadın girişimciliği ve ülke ekonomisinde kadın istihdamının artırılması amacını taşıyan ve koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun önemli çalışmalara imza attığını belirten İTB Başkanı Işınsu Kestelli, bu alanda çalışma yapan her kurulla ortak proje geliştirmekten memnuniyet duyacaklarını belirtti.

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel de, “Kadın girişimci potansiyelini nicelik ve nitelik bakımından geliştirmek, daha donanımlı kadın girişimciler yaratmak için gönüllülük esası ile yer aldığımız bu kurullarda elimizden geldiğince hep birlikte üretmeye çalışıyoruz. TOBB çatısı altında kadının iş yaşamındaki rolünü değiştirmeye, geliştirmeye çabalıyoruz. Hepimiz, kadının gücüne inandığımız, kadının gücünün boyutlarının farkında olduğumuz için buradayız” dedi.

Girişimcilik kültürünün kadınlar arasında geliştirilmesini amaçlayan İl Kadın Girişimciler Kurullarının bir araya gelerek işbirliği geliştirmesinin yaratacağı sinerjinin oldukça önemli olduğunu dile getiren Aysel Öztezel, “Eskişehir Kadın Girişimci Kurulu’nun da çok değerli faaliyetlerini, projelerini biliyoruz. Özelikle Eskişehir’de girişimci olmak, girişimci kadınların iş hayatında karşılaştıkları sorunları çözmek amacıyla etkin biçimde yürüttükleri seminer ve eğitim programlarını ve değerli projelerini takdirle karşılıyoruz. Bu toplantıyı bir güç birliği ve iş birliği başlangıcı olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hüsniye Tali ise “Bu yıl Eskişehir’in İzmir Enternasyonel Fuarı’nın onur konuğu olması dolayısıyla geldiğimiz kentinizde sizlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Birlikte başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantının sonunda, Hüsniye Tali, Işınsu Kestelli ve Aysel Öztezel’e el yapımı seramik tablo hediye ederken, Kestelli ve Öztezel de Tali’ye anı plaketi ve İzmir’e özgü yöresel ürünler takdim etti.

05.09.2015