25.04.2024

İTB, ZAFERİN 100.YILINDA CANAKKALE'DE

İTB, ZAFERİN 100. YILINDA ÇANAKKALE'DE

İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü münasebetiyle, Mayıs ayının ikinci haftasına denk gelen Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Çanakkale’de gerçekleştirdi.

14 Mayıs 2015 günü Çanakkale’ye giden İTB heyeti, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Meclis Başkan Yardımcısı Ömer Gökhan Tuncer, Meclis Katip Üyesi Salih Nejat İblar, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bülent Arman, Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Zincircioğlu, Tayfur Akın, Özhan Şen, Şeref İyiuyarlar ve Genel Sekreter Yardımcısı Sinem Çelikten’den oluştu.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda temaslarda bulunan heyeti Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan ve Yönetim Kurulu Üyesi Emin Aydoğan ağırladı. Yönetim Kurulu Toplantısı’nı burada gerçekleştiren İTB heyeti daha sonra Çanakkale Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen, heyete ilin tarımsal durumu ve Borsa çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

İTB üyeleri 15 Mayıs’ta ise Gelibolu Yarımadası’na geçerek Güney Cephesi, Şehitler Abidesi, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği, Kuzey Cephesi, Anzak Koyu, Mehmetçik’e Saygı Anıtı, Anzak ve Türk siperlerinin bulunduğu Kırmızı Sırt, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı’nı ziyaret etti.

İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, büyük zaferin 100’ncü yılında Çanakkale’de olmaktan büyük bir gurur ve heyecan duyduklarını vurgulayarak “Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazi ve şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Organizasyon kapsamında gerçekleştirilen oda/borsa temaslarının da oldukça verimli geçtiğini ve işbirliği konusunda mutabık kalındığını söyleyen Korkmaz, "Canlarını feda ederek bizlere ve çocuklarımıza bir gelecek armağan eden atalarımızın yattığı bu topraklarda olmak insana bu ülke için daha bir şevkle çalışma hırsı ve azmi kazandırıyor" dedi.

15.05.2015