19.04.2024

Kuzey Kore Yaptırımları

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan 30.03.2018 tarihli yazıda; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından aldıkları postada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyetine yaptırımlar uygulamasının içeren kararların 23 mart 2017 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 2017/9950 sayııl Bakanlar Kurulu Kararı ile iç hukukumuza derç edildiği bildirildiği belirtilmektedir.

Söz konusu 2017/9950 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında değişiklik yapıldığı ve 5 Mart 2018 tarihli 2018/1480 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulduğu,

2018/1480 sayılı Bakanlar Kurulunun ekine Birlikleri web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki Uluslararası İş İMkanları / Diğer Duyurular Bölümünden ( http://www4.tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.php?rid=2635&lst=DuyurularListesi ) ulaşılabildiği belirtilerek,

Kuzey Kore ile ticari işbirliği, satış, tedarik vb. ilişkilerde söz konusu kararı göz önünde bulundurarak hareket edilmesi amacıyla konunun üyelerimize duyurulması istenmiştir.

Bilgilerinize sunarız.