26.04.2024

AGROEXPO, KAPILARINI AÇMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

2016 yılında, 450’nin üzerinde ulusal ve uluslararası katılımcı firma, 250 bin ziyaretçi sayısı ile Avrupa’nın en büyük ilk dört tarım fuarı arasına giren “AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı”, Türk tarımını Dünya tarımı ile bir kez daha buluşturmak için gün sayıyor.

Tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir yere sahip olan İzmir’de, 11 yıldır başarı ile düzenlenen “Agroexpo”,  12’nci yılında yurtdışından önemli üreticiler, tarım ve hayvancılık firmaları, yerli ve yabancı traktör üreticileri başta olmak üzere tüm sektör temsilcilerini ağırlayacak.

HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN NABZI AGROEXPO’DA ATACAK

19 - 22 Ocak 2017 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek olan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı AGROEXPO, 12. kez Avrupa’nın en iyilerini Fuar İzmir’de ağırlayacak. Orion Fuarcılık tarafından organize edilen ve ses getiren boğa, manda ve küçükbaş canlı hayvan ırk tanıtımları ve ülkemizde üç laktasyonda yetiştirilen büyükbaş süt ırkları tanıtımı 2017 yılında da sektörün ve üreticilerin heyecanla beklediği etkinlikler arasına adını çoktan yazdırdı.

İspanya’dan sonra Avrupa’nın dört büyük tarım fuarı arasında yer alan Agroexpo,  ülkemizde bulunan en büyük 99 çiftliğin süt ve et hayvancılığındaki seçkin cinslerini fuara getirecek. Sektöre hizmet veren firmaların yoğun talep göstermesi nedeniyle hayvancılık sektörüne ayrılan alanın yüzde 40 oranda genişletildiği 2017 fuarında koyun, keçi güzellik yarışması, açık artırmalar, yoğurt yeme yarışması, kadın çiftçilere yönelik süt sağım yarışmaları ve Tire Süt Kooperatifi’nin standında düzenlenecek olan “Buzağı ve Çocuklar” yarışması ziyaretçilerin gözdesi olacak.

MEKANİZASYON SEKTÖRÜNÜN DÜNYA’YA AÇILAN KAPISI

2016 yılında B holünde 26 bin metrekarelik alanda yer alan dev tarım makinaları hem göz doldurdu hem de yoğun ilgi gördü. 2017 yılı için mekanizasyonda traktör ağırlığının hissedileceği Agroexpo’da, B holüne ek olarak C holü de sektöre tahsis edildi. Böylelikle Agroexpo, tarım makinaları üretiminde dünyada söz sahibi olan ülkemizde, üreticiye yeni ihracat kanalları açma ve mevcut ilişkileri geliştirme konusunda ciddi bir çalışma içerisine girdi.

ÇAM BALI ALTIN YILINDA AGROEXPO’DA TANITILACAK

Dünya Arıcılar Birliği (APIMONDIA) Başkanı Philip McCabe’i onur konuğu olarak ağırlayacak olan İzmir Tarım Fuarı bu yıl arıcılık sektörünün özel talebi ile arı sektörüne ayrılan alanı genişleterek yılın en tatlı fuarına hazırlanıyor. Türkiye’nin, Dünya pazarındaki liderliğini kimselere kaptırmadığı “Çam Balı” için özel tanıtım ve reklam çalışmaları da fuar süresince gerçekleşecek. Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği öncülüğünde yürütülen çalışmalar ile “En Güzel Bal Yarışması”, “Arıcılar Konuşuyor Sektör Buluşması” gibi etkinlikler gerçekleşecek ve üreticilere bal ormanı kurmanın önemi anlatılarak, toprak sahiplerine bahçelerinde arı kovanı bulundurmalarının gerekliliği vurgulanacak.

ZİYARETÇİ ORGANİZASYONLARI KATLANARAK ARTIYOR

Sektörün lider fuarında yerli ve yabancı firmaların, 285 bin ziyaretçi ile buluşması öngörülmekle beraber, düzenlenen ziyaretçi organizasyonları ile Türkiye’nin dört bir yanından gelecek üreticilerin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

29.11.2016