29.03.2024

2016/17 Sezonu Ege Bölgesi Kuru İncir Rekolte Tahmini

Sayın Üyemiz,

2016/17 Sezonu Ege Bölgesi Kuru İncir Rekolte Tahmin Çalışmaları İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri ve Aydın Ticaret Borsası ortaklığında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü ile İzmir ve Aydın Tarım İl Müdürlükleri ve İzmir Ziraat Odası'nın teknik katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.

Rekolte heyeti tarafından hazırlanan rapor 22.08.2016 tarihinde düzenlenen Mutabakat toplantısında katılımcı kurumlar tarafından değerlendirilmiş, aynı tarihte kamuoyuna sunulmuştur.

Buna göre 2016/17 sezonunda 429.681 dekar alanda 72.000 ton kuru incir elde edileceği tahmin edilmiştir.

Yeni sezonun tüm sektör paydaşlarına hayırlı olmasını dileriz.

İzmir Ticaret Borsası

Rekolte raporuna ulaşmak için tıklayınız.

23.08.2016