19.04.2024

2016/17 Sezonu Ege Bölgesi Çekirdeksiz Kuru Üzüm Rekolte Tahmini

Sayın Üyemiz,

2016/17 Sezonu Rekolte Tahmin Çalışmaları İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, Manisa Ticaret Borsası ve Alaşehir Ticaret Borsası ortaklığında, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü İle İzmir ve Denizli Tarım İl Müdürlükleri ve İzmir Ziraat Odası'nın teknik katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.

Rekolte heyeti tarafından hazırlanan rapor 04.08.2016 tarihinde düzenlenen Mutabakat toplantısında katılımcı kurumlar tarafından değerlendirilmiş, aynı tarihte kamuoyuna sunulmuştur.

Buna göre 2016/17 sezonunda 1 milyon 4 bin 440 dekar bağ alanında 313 bin 134 ton çekirdeksiz kuru üzüm elde edileceği tahmin edilmiştir.

Yeni sezonun tüm sektör paydaşlarına hayırlı olmasını dileriz.

Rekolte raporuna ulaşmak için tıklayınız

04.08.2016